Γνώρισε τον Παραγωγό
Η Κύκλωπας Α.Ε είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε την πορεία της αρκετές γενιές πίσω. Ο Αργύρης Κελίδης από μικρό παιδί γνωρίζει τον κόσμο της ελιάς δίπλα στον πατέρα και την μητέρα του. Με γερά θεμέλια και άριστη γνώση που του κληροδοτήθηκαν αποφασίζει με την σύζυγό του Νίκη Κελίδου και τη δικιά τους πλέον οικογένεια να δημιουργήσουν από το 1982 το δικό τους ελαιοτριβείο. Το ελαιοτριβείο Κύκλωπας κτίζεται στη Μάκρη, μέσα σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου, δίπλα στη σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου και την αρχαία Εγνατία Οδό. Φτάνοντας στο σήμερα, η οικογένεια Κελίδη μετά από συνεχή ενημέρωση, πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν καλλιεργούν πλέον 12.000 ελαιόδεντρα και 2,000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας. Παράγουν το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας, ένα από τα πιο βραβευμένα ελαιόλαδα στην Ελλάδα. Στα κτήματα Κύκλωπας καλλιεργούνται τα δέντρα με ορθολογική χρήση νερού, λιπασμάτων και φυτοπροστασίας. Ελέγχονται όλες οι φάσεις παραγωγής με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή. Στην ελαιοσυλλογή χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας δονητικά αυτοκινούμενα μηχανήματα για να αποφευχθεί ο τραυματισμός του καρπού. Ο ελαιόκαρπος μεταφέρεται σε τελάρα τα όποια αερίζονται και είναι απαλλαγμένα από πλαστικοποιητές. Η ελαιοποίηση γίνεται την ίδια μέρα σε άριστες συνθήκες ελαιοποίησης (ψυχρή έκθλιψη κάτω των 25 βαθμών ). Αμέσως μετά το ελαιόλαδο φιλτράρεται με φίλτρα χαρτιού για να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου κρατώντας τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά και τα αρώματά του. Η αποθήκευση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ιδανικό περιβάλλον. Εν συνεχεία η συσκευασία γίνεται σε ιδιόκτητο τυποποιητήριο σε συνθήκες υγιεινής σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας ISO 22000:2005 και ISO 9001:2015.
Κατά τη μακρόχρονη πορεία της η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε απαιτητικούς διεθνής και πανελλαδικούς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου όπως Olivinus, Ovibeja, NYIOOC, China International Olive Oil Competition, Terraolivo, London IOOC, ΑTHENA, KOTINOS , Olive Japan, Los Angeles, Monocultivar, BIOL, DER FEINSCHMEKER κλπ. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τους κόπους τους κατακτώντας πληθώρα διακρίσεων κατατάσσοντας το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης βάζοντας την περιοχή της Μάκρης στον παγκόσμιο χάρτη της ελαιοκομίας .