100% ελληνικό ακατέργαστο μέλι αγριοβελανιδιάς
Άρωμα: απαλό ξυλώδες, άρωμα δάσους
Χρώμα: σκούρο μελί χρώμα με πράσινο φθορισμό
Γεύση: μέτρια γλυκύτητα με ασθενή οξύτητα και τόνους καμένης καραμέλας
Ιδιότητες: πλούσιο σε μέταλλα και έως και τέσσερις φορές πιο έντονη αντιοξειδωτική δράση από οποιοδήποτε άλλο μέλι του δάσους παγκοσμίως
Κρυστάλλωση: δεν κρυσταλλώνει εύκολα λόγω της χαμηλής φυσικής συγκέντρωσης ζάχαρης και νερού
Η κρυστάλλωση είναι ένα φυσικό και ανεξέλεγκτο φαινόμενο που προκαλεί το αγνό ακατέργαστο μέλι να γίνει παχύρρευστο και θολό. Το μέλι είναι ένα υπερ-κορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: γλυκόζης και φρουκτόζης. Το σάκχαρο γλυκόζης διαχωρίζεται από το νερό και γίνεται κρύσταλλος, ενώ η φρουκτόζη παραμένει ως υγρό. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το μέλι σε λείο και υγρό είναι να εφαρμόσετε μια μέθοδο θέρμανσης με ζεστό νερό που δεν πρέπει να ξεπερνά τους 35°C, διαφορετικά θα καταστραφούν οι θρεπτικές του ιδιότητες. Η χρήση μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Είδος : Μέλι άγριας βελανιδιάς
Προέλευση : Αθήνα
Συσκευασία : Γυάλινη
Καθ. Βάρος : 250gr